Hyvää työtä-Akatemia

Työyhteisön ja vuorovaikutuksen kehittäminen on ajankohtaista, jos huomaat, että:

Hyvän työelämän kokemus  on yhteinen asia, joka muodostuu yksilön, työn, johtamisen, organisaatiokulttuurin ja työyhteisön yhteisvaikutuksena. Toimivassa työyhteisössä työntekijät ovat sitoutuneempia, tyytyväisempiä, tuloksellisempia ja sairaspoissaoloja on merkittävästi vähemmän. 

 

Työyhteisön kehittämistyön tavoitteita ovat tyypillisesti yhteisöllisyyden vahvistaminen, vuorovaikutuksen ja keskustelukulttuurin kehittäminen (myös monipaikkaisessa etätyöskentelyssä, johtoryhmätyön kehittäminen, johdon ja esihenkilöiden välisen yhteistyön kehittäminen, osallistamisen ja osallistumisen kulttuurin luominen tai itse- ja yhteisöohjautuvuuden kehittäminen.

Johtamisen, työyhteisöjen ja työilmapiirin kehittäminen

Oman tiimisi kehittämisprojektit ovat kokonaisuuksia, jotka toteutetaan kohdennetusti juuri sinun organisaatiollesi tai työyhteisöllesi. Tyypillisesti niissä yhdistyy kehittämistä, työnohjauksellisia elementtejä ja erilaisten työpajojen fasilitointia. Alla on esimerkinomaisesti tyypillisiä valmennusten sisältöjä. 

TYÖYHTEISÖN JA VUOROVAIKUTUKSEN KEHITTÄMISPROJEKTI

Etätyö ja työn monipaikkaisuus, (työ-)elämän kiihtyminen ja itseohjautuvuuden tarpeen vahvistaminen herättävät usein tarpeen kehittää työyhteisöä ja sen toimintaa.

Kehittämistyön tavoitteita voivat olla mm seuraavat: 
• Työyhteisön yhteisöllisyyden vahvistaminen
• Vuorovaikutuksen tapojen kehittäminen monipaikkaisessa etätyöskentelyssä ja
• Työyhteisön keskustelukulttuurin kehittyminen ja ns. ”positiivinen konfliktointi” eli vaikeista asioista puhuminen avoimesti, rakentavasti ja suoraan
• Tiimien toiminnan kehittäminen ja luottamusta rakentavan vuorovaikutuskulttuurin kehittäminen organisaation eri tasoilla.
• Osallistamisen ja osallistumisen kulttuurin luominen
• Itse- ja yhteisöohjautuvuuden kehittäminen
• Palautekulttuurin ja oppivan organisaatiokulttuurin kehittäminen
• Erilaisuuden johtaminen.

Työyhteisön kehittämisprojektit ovat usean kuukauden mittaisia projekteja, jonka tärkeä elementti on vuorovaikutuksen ja keskustelukulttuurin rakentaminen niin, että vaikeitakaan aiheita ei väistetä. Työilmapiirin kehittäminen pohjaa vuorovaikutusta tukeviin, ryhmädynamiikan ilmiöitä näkyväksi tekeviin menetelmiin ja sen suuntana on aina tulevaisuuden rakentaminen.  

johtoryhmätyöskentelyn JA JOHTAMISKULTTUURIN KEHITTÄMINEN 

Johtoryhmätyöskentelyn, esihenkilötiimien ja johtamiskulttuurin kehittämisprojekteissa pureudumme organisaatiosi kehittymisen ja uudistumisen teemoihin. Johtoryhmän / esihenkilöiden keskinäinen vuorovaikutus, yhteistyön tavat, johtamisosaamisen kehittäminen tavoiteorientoituneesti ovat työskentelyn ytimessä. 

Projektien sisältö räätälöidään aina organisaatiokohtaisesti ja ne voivat liittyä esimerkiksi liiketoiminnan uudistamiseen ja kehittämiseen, muutosjohtamisen haasteisiin tai johtamisen tapojen ja johtamisstrategian kehittämiseen. 

Kaikessa kehittämistyössä pidämme aina mielessä, miten henkilöstö, organisaatio ja osaaminen voivat kasvaa liiketoiminnan mukana ja miten yhdessä liiketoiminnan kasvun ja kanssa myös henkilöstö voi voida hyvin. Palvelua voidaan kehittää myös ulkoistetun HR Business Partnerin suuntaan. 

"Hanna yhdistää selkeällä, ammattitaitoisella ja luovalla tavalla johtamisen tieteellisen taustan ja käytännön toisiinsa. Hän on taitava selvittämään ilmiöt ja johtamisen tilanteet tieteen ja tutkimusten näkökulmasta konkreettisesti ja maanläheisesti sekä innostavasti. Monipuolisia näkökulmia tuodessaan Hanna saa kuulijan pohtimaan omaa johtajuuttaan laatikon ulkopuolelta luoden mahdollisuuden oivalluksille ja uusille ajatuksille."
Vilma Kröger
Kunnanjohtaja, Pielaveden kunta
“”Valmennuksen aikana ymmärsin, mikä merkitys inhimillisyydellä, kuuntelulla ja läsnäololla onkaan tuloksenteon kannalta. Kiinnittyminen ja kohtaaminen on aina yksilöllistä, mutta valmennuksen aikana rakennetulla työkalupakilla uskon saavani tähän täysin uuden ulottuvuuden esimiestyössäni.”
Esimies valmennuksessa