Hyvää työtä-Akatemia

Asiakkaitamme ovat olleet mm. seuraavat organisaatiot:

Mitä asiakkaamme ovat kertoneet?

"Suosittelen ehdottomasti Hannan työpajoja ja luentoja kaikille, jotka kokevat, että nykyinen työelämä on stressaavaa ja kiivastahtista. Tietoisen läsnäolon harjoitusten sekä arjen hallintaan liittyvien sisältöjen avulla henkilöstömme sai työkaluja hektisen työelämän hanskaamiseen. Itse olen henkilökohtaisesti muistanut hengityksen tärkeyden ja keskittynyt siihen hektisinä hetkinä – silloin on aidosti läsnä.

Luennon tunnelma oli hyvin kotoisa ja lempeä, mikä ei ole aina etätoteutuksissa itsestäänselvyys. Hannaan voi luottaa joka kerta!"
Jouko Savolainen
Apteekkari, Itä-Suomen Yliopiston Apteekki
"Suosittelen lämpimästi Hannaa kouluttajaksi. Hanna ymmärtää paremmin kuin hyvin arjen ja työelämän haasteet, ja puhuttelee aidosti kohderyhmäänsä. Kokonaisuus oli tarkkaan harkittu ja työpajan tunnelma oli vastaanottavainen, rentouttava ja samaan aikaan voimaannuttava. Yhteisestä hetkestä oli helppo jatkaa päivää, koska olimme kaikki osallistujat virittyneet ensin samaan tunnelmaan.”
Jarna Kaplas
Yrittäjä, Konttiravintola Morton
Työyhteisöcoaching-valmennuksen keskeisimmät hyödyt kiteytyvät kohdallamme ehdottomasti ryhmän yhteisen kielen löytymiseen sekä johtamiseen liittyviin uusiin näkökulmiin. Valmennuksessa oli mukana eri tasoista porukkaa, mutta saimme kukin omilta tahoiltamme valtavasti oivalluksia ja myös muut johtoryhmän jäsenet olivat valmennuksesta valtavan iloisia. Hanna on asiantunteva, rauhallinen ja analyyttinen valmentaja, joka antautuu vuorovaikutukselle ja keskittyy ihmiseen ja ihmisen reaktioihin.
Soile Pusa
Toimitusjohtaja, Järvi-Suomen Osuuspankki
"Hanna osaa luoda rauhallisen ja miellyttävän tunnelman, jossa on helppoa keskittyä ja opetella rauhoittumista. Työpajat tukivat omaa jaksamista ja edistivät koko työyhteisön hyvinvointia. Opittuja asioita oli helppoa jatkaa myös omassa arjessa."
Katja Lipponen
Asiakkuusjohtaja, Nordea
"Lempeä, rauhoittava ja samalla ajatuksia herättävä yhteinen hetki, jossa on helppo olla läsnä. Hannan laaja työelämään ja -hyvinvointiin liittyvä tieto-taito, kokemus ja empatiakyky luovat työpajaan aivan ainutlaatuisen ilmapiirin. Suosittelen lämpimästi."
Tarja Anunti
Lakiasiantuntija, Linnunmaa Lex Oy
"Hanna yhdistää selkeällä, ammattitaitoisella ja luovalla tavalla johtamisen tieteellisen taustan ja käytännön toisiinsa. Hän on taitava selvittämään ilmiöt ja johtamisen tilanteet tieteen ja tutkimusten näkökulmasta konkreettisesti ja maanläheisesti sekä innostavasti. Monipuolisia näkökulmia tuodessaan Hanna saa kuulijan pohtimaan omaa johtajuuttaan laatikon ulkopuolelta luoden mahdollisuuden oivalluksille ja uusille ajatuksille."
Vilma Kröger
Kunnanjohtaja, Pielaveden kunta
”Hanna on luottopelaaja. Avoin, asioista ja ilmiöistä helposti innostuva sekä aidosti sitoutunut siihen mitä tekee. Hannan kanssa työskennellessä kenellekään ei jää epäselväksi mitä ollaan tekemässä tai mihin suuntaan ollaan menossa. Avoin ja luottamuksellinen ilmapiiri mahdollistaa asioiden eteenpäin viemisen. Hannalla on poikkeuksellinen kyky hahmottaa kokonaisuuksia ja tehdä niistä synteesejä sekä visualisoida asioita sekä ongelmia helposti ymmärrettävään muotoon. Hannan kokemus oman yrityksen pyörittämisestä ja liiketoiminnan kehittämisestä tuo huomattavaa lisäarvoa myös asiakkaiden suuntaan."
Riitta Vartiainen
Kasve
"Toimimme Hannan kanssa Piirre C:n hallituksessa itsenäisinä asiantuntijoina, jotka katsovat asioita ulkopuolisen näkökulmasta. Ohjaamme yritystä, yrittäjä-omistajia sekä työntekijöitä eteenpäin sen liiketoiminnassa. Hannan kanssa on sujuvaa tehdä yhteistyötä: hän on äärimmäisen kokenut ja asiantunteva. Koen, että olemme samalla aaltopituudella ja ymmärrämme hallitustyöskentelyssä hyvin toistemme ajatukset ja perustelut.”
Risto Kiuru
Hallituksen pj, Piirre C Oy
"Osallistuimme työyhteisöcoaching -valmennukseen uuden johtoryhmämme voimin, tavoitteenamme omaksua tekemiseemme valmentavaa otetta ja uusia toimintamalleja. Olen ollut henkilökohtaisesti monenlaisessa mukana itsekin, mutta tästä valmennuksesta kyllä välittyi erityisen vahvasti se tunnepuoli: aitous, läsnäolo ja lämpö. Hannan ja Suvin välinen yhteistyö on aivan mahtavaa. Tekeminen on loistavasti tasapainossa: he lähestyvät samaa aihetta molemmat omista näkökulmistaan. Esimiehet esittivät heti valmennuksen jälkeen toiveen, että pääsisikö tällaiseen valmennukseen laajemminkin mukaan! On ollut hienoa kuulla, että opit ja työkalut ovat menneet käytäntöön. Kaiken kaikkiaan hienosti rakennettu valmennuskokonaisuus.​"
Henna Järvenpää
Järvi-Suomen Osuuspankki

Ajattelutapamme saattaa sopia sinulle ja tiimillesi, jos tunnistat oman tiimisi joistain seuraavista?

Tiimisi on osaava ja huippuasiantuntijoita täynnä ja haluat, että työyhteisösi voi hyvin.

Samaan aikaan on kiire perusbisneksen pyörittämisessä ja etkä oikein edes tiedä, mitä pitäisi tehdä, mihin työhyvinvoinnissa pitäisi tarttua ensimmäisenä. 

Haluaisitte kehittää tiimin vuorovaikutustaitoja, mutta ette oikein ymmärrä toisianne ettekä ihan aina oikein omiakaan reaktioitanne tai tunteitanne.

Miksi joskus hyvistäkin aikomuksista huolimatta ymmärrätte toisenne väärin?

Haluaisit oppia, miten motivoida ja innostaa tiimiäsi, antaa palautetta rakentavasti ja kohdata konfliktit kehittymisen mahdollisuuksina.

Ja silti valmentava johtajuus-termistä tulee lähinnä mieleen Tami Tammisen johtama jääkiekkojoukkue. 

Liiketoimintaa ja strategiaa pitäisi kenties uudistaa ja löytää siniselle merelle, mutta jo sanana muutos saa niskakarvat nousemaan pystyyn: 

Ei nyt ainakaan mitään muutoksia enää meille! 

Muita asiakkaiden ajatuksia

Slide 1

Valmennus oli sellainen kasvutarina, jossa itselleni tärkeintä antia oli läsnäolon merkitys ja kuuntelemisen taito sekä sen hyväksyminen, että omat mielipiteet tulee jättää usein taka-alalle.

Slide 2

Se näkökulma, mikä on itsellä, ei todellakaan johda toivottuun tulokseen läheskään kaikkien kanssa. Mieleen, ja myös käyttöön jää useampi oivallus ja lause/ajatus.

Slide 3

Sain valmennuksesta tukea omaan ajatteluun, tekniikoita tukea sekä omaa työyhteisöä, että myös muita ja tietoa, rohkeutta, luottamusta omaan osaamiseen, näkemyksiä, valtavasti energiaa.

Slide 4

Valmennus myös rohkaisi tekemään muutoksia myös omissa tavoitteissa ja antoi luottamista omaan osaamiseen.

Slide 5

Valmennuksessa erityisen merkityksellistä itselleni oli työyhteisö-ajatuksen avaaminen ja sen siemenen istuttaminen, mitä potentiaalia se kukoistaessaan tuo. Itsellä tuo ajatus on alkanut itää myös sisäisesti.

Slide 6

Sain valmennuksesta jotain niin suurta, jota en osaa vielä edes sanoittaa.

Slide 7

Hannasta huokuu läsnäolo, joka valuu toisiin. Tämä on ehdottomasti Hannan on supervoima!

Slide 8

Hannalta olen oppinut, että vaikeatkin asiat konfliktit ovat parhaimmillaan turvallisia, kehittäviä ja eteenpäin vieviä. Tämä on minulle tosi iso oivallus, jonka olen sisäistänyt vasta nyt kunnolla.

Slide 9

Kurssi antoi kiireen keskelle toimivat keinot miten rauhoittaa mieli ja keho. Ja sen oivalluksen, että kannattaa pohtia millaisen energian itse vie mukanaan vaikka palaveriin, otin heti käyttöön. Toimii!

Slide 10

Ymmärrän paremmin omaa ja toisen käyttäytymistä ja suhtautumista asioihin.

Slide 11

Pitkästä aikaa koulutus jota voi suositella kaikille!

Slide 12

Olen minä käynyt johtamiskoulutuksia ja on niissä nykyään puhuttu tästä inhimillisemmästä puolesta johtamisessa. Kuitenkin vasta nyt olen todella saanut oikeita työkaluja viedä asia käytäntöön.

edellinen
seuraava