Hyvää työtä-Akatemia

Johtamisen ja työyhteisöjen valmennukset

Hyvää Työtä-Akatemian valmennukset ja koulutukset keskittyvät erityisesti seuraavien teemojen ympärille:

Ryhmävalmennukset ovat laajoja useamman kuukauden mittaisia kokonaisuuksia. Ne keskittyvät tyypillisesti esimerkiksi ihmis- ja muutosjohtamisosaamiseen, johtajan itsetuntemukseen tai resilienssin vahvistamiseen. Valmennukset voivat olla organisaation sisäisiä, tai yleisiä, joissa voit oppia toisten organisaatioiden huippuosaajilta.
 
Yksilövalmennukset ovat johtajana kehittymisen aitiopaikkoja. Ne tarjoavat johtajalle paikan jäsentää omaa johtajuutta, johtajaidentiteettiä, käytännön tekemistä sekä työn ja työarjen haasteita. Ennen kaikkea Johtajan palloseinä tukee johtajan sisäistä kasvua ja kehittymistä entistä paremmaksi ihmisten johtajaksi. 
 
Valmennuksissa syväluotaamme nykytilaa ja voimavaroja ja luomme kehityssuuntia tulevaan. Valmennukset menevät aina pintaa syvemmälle ja tähtäävät pysyvään muutokseen ja kokonaisvaltaisesti hyvään työelämään.
 
Alla on esimerkinomaisesti tyypillisiä kehittämisprojektien, valmennusten ja koulutusten sisältöjä ja teemoja. Toteutus muokataan teille  soveltuvaksi, valmennusta, koulutusta ja konsultointia yhdisteleväksi kokonaisuudeksi 

Valmennukset:

Valmennukset ovat laajoja kokonaisuuksia, jotka voidaan toteuttaa joko avoimina valmennuksina, organisaatiokohtaisesti tai muutaman yrityksen yhteisvalmennuksena.

"Valmentavan johtajan ja työyhteisöcoachin huippuvalmennuksen keskeisimmät hyödyt kiteytyvät kohdallamme ehdottomasti ryhmän yhteisen kielen löytymiseen sekä johtamiseen liittyviin uusiin näkökulmiin. Valmennuksessa oli mukana eri tasoista porukkaa, mutta saimme kukin omilta tahoiltamme valtavasti oivalluksia ja myös muut johtoryhmän jäsenet olivat valmennuksesta valtavan iloisia."
Soile Pusa
Toimitusjohtaja, Järvi-Suomen Osuuspankki

Valmentavan ihmisjohtajan huippuvalmennus 

Valmentavan ihmisjohtajan huippuvalmennuksessa kehität omia kyvykkyyksiäsi ja taitojasi kohdata ja ymmärtää ihmisiä ja vuorovaikutustilanteita, jolloin voit jatkossa auttaa koko työyhteisöäsi ja sen yksilöitä kasvamaan ja kehittymään.

Valmennus antaa sinulle pätevyyden ja konkreettiset työkalut toimia työyhteisösi coachina tai valmentavana johtajana. 

Lue seuraavasta valmennuksesta alla olevasta linkistä.

JOHTAJAN kasvuryhmä

Johtajan kasvuryhmä on paikka kasvaa johtajana yhdessä muiden huippujohtajien kanssa. Ryhmä tarjoaa peilin tarkastella paitsi omaa johtajuutta, myös laajemmin sitä, mitä on vaikuttava ihmisten ja vuorovaikutuksen johtaminen.

Kasvuryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa vuoden kerrallaan. Sen työmenetelmät yhdistävät ryhmässä tapahtuvaa kokemusten jakamista, yhdessä oppimista ja kehollista työskentelyä. 

Kasvuryhmän tavoitteena on viedä johtajat yhdessä, turvallisesti vahvalle itsetuntemuksen polulle, vahvistaa kykyä käyttää kehollisuutta johtamisen työvälineenä sekä tukea työyhteisön dynamiikkaa ja ihmisten välistä vuorovaikutusta. 

Seuraava ryhmä käynnistyy syksyllä 2024. 

Kaaoksesta hallintaan

Kaaoksesta hallintaan on yrityksille, organisaatioille ja yksityishenkilöille suunnattu 10 viikon stressinhallinnan, palautumisen ja resilienssin intensiivivalmennus.

Valmennuksessa osallistujat saavat opetella rauhassa stressinhallinnan, palautumisen, itsesäätelyn, resilienssin vahvistamisen ja itsensä johtamisen taitoja sekä keinoja oman jaksamisen ja hyvinvoinnin hallintaan ja resilienssin vahvistamiseen.

Kesto: 10 viikkoa

Lue lisää ja varaa oman organisaatiosi valmennus. 

"Lähdimme yhdessä Hannan kanssa kehittämään uudenlaisen johtamisen kulttuuria ja psykologista turvallisuutta organisaatioon. Hannalla on kokemusta johtamisen kulttuurin rakentamisesta ja hän pystyi hyppäämään minun puolelle pöytää. Hyvin nopeasti päästiin kiinni siihen, että mitä pitää tehdä. Hannan vahvuus on, että hän on ollut eturintamassa johtamassa ja tietää mitä arki rajuimmillaan on. Näin hän ymmärtää johdon painetilanteita ja osaa tämän myös sanallistaa ja huomioida. Hannan kyky yhdistää teoria ja ajattelu on erittäin hyvä kombinaatio."
Jukka Pennanen
Toimitusjohtaja, Cross Wrap Oy

Koulutukset

Koulutukset ovat lyhyempiä, rajattuun teemaan liittyviä täsmäiskuja, jotka toteutetaan kohdennetusti juuri sinun organisaatiollesi tai työyhteisöllesi. Ne voivat myös liittyä kehittämisprojektiin, jolloin niihin yhdistyy konsultointia tai erilaisten työpajojen fasilitointia. Usein koulutukset rakennetaan sarjaksi, jolloin ne voivat yhdistää teemoja useista aihekokonaisuuksista. Alla on esimerkinomaisesti tyypillisiä koulutusten sisältöjä – nämä kuitenkin aina räätälöidään Sinun yrityksellesi sopivaksi. 

Psykologinen turvallisuus ja luottamusta rakentava vuorovaikutus työyhteisössä
Konfliktit ja haastavat vuorovaikutustilanteet johtajan työssä
Työelämän tunne- ja vuorovaikutustaidot 
Resilienssin vahvistaminen yksilössä ja työyhteisössä
Itsetuntemus ja itsensä johtaminen


"Hanna on luottopelaaja. Avoin, asioista ja ilmiöistä helposti innostuva sekä aidosti sitoutunut siihen mitä tekee. Hannan kanssa työskennellessä kenellekään ei jää epäselväksi mitä ollaan tekemässä tai mihin suuntaan ollaan menossa. Avoin ja luottamuksellinen ilmapiiri mahdollistaa asioiden eteenpäin viemisen. Hannalla on poikkeuksellinen kyky hahmottaa kokonaisuuksia ja tehdä niistä synteesejä sekä visualisoida asioita sekä ongelmia helposti ymmärrettävään muotoon. Hannan kokemus oman yrityksen pyörittämisestä ja liiketoiminnan kehittämisestä tuo huomattavaa lisäarvoa myös asiakkaiden suuntaan."
Riitta Vartiainen
Hallitusammattilainen
Hannalla on hyvät kysymykset, hän vastuuttaa toimenpiteisiin ja vie asioita oikeasti loppuun. Hanna antaa osallistujajoukolle paljon syötteitä, mutta samalla tilaa oivaltaa sekä ohjaa keskustelua ammattitaitoisesti. Hannasta näkyy pitkän linjan johtajaosaaminen ja tausta strategisena johtajana."
Vilma Kröger
Toimitusjohtaja, Savas Säätiö sr