Hyvää työtä-Akatemia

Työyhteisöjen kehittäminen ja työyhteisösovittelu

Oman tiimisi kehittämisprojektit ovat kokonaisuuksia, jotka toteutetaan kohdennetusti juuri sinun organisaatiollesi tai työyhteisöllesi. Tyypillisesti niissä yhdistyy kehittämistä, työnohjauksellisia elementtejä ja erilaisten työpajojen fasilitointia. 

Kehittämistyön tavoitteita tyypillisesti yhteisöllisyyden vahvistaminen, vuorovaikutuksen ja  keskustelukulttuurin kehittäminen (myös monipaikkaisessa etätyöskentelyssä, johtoryhmätyön kehittäminen, johdon ja esihenkilöiden välisen yhteistyön kehittäminen, osallistamisen ja osallistumisen kulttuurin luominen tai itse- ja yhteisöohjautuvuuden kehittäminen.

 

Työyhteisösovittelu on vapaaehtoinen ja ulkopuolisen, puolueettoman sovittelijan fasilitoima prosessi, jossa osapuolet löytävät riidan osapuolia löytämään ratkaisun riitatilanteeseen tai konfliktiin. 

Hyvää Työtä-Akatemian työyhteisösovittelu noudattaa kansainvälisen sovittelijainstituutin IMI:n (International Mediation Institute) vahvan tieteellisen taustan omaavaa sovitteluprosessia ja sovittelijoillamme on IMI-pätevyys. 

Sovittelijan rooli sovittelussa on aina edesauttaa keskustelua ja vuorovaikutusta. Sovittelija ei tee sovitteluesitystä tai ehdotuksia, vaan auttaa osapuolia löytämään itse ratkaisun konfliktiin.