Hyvää työtä-Akatemia

Henkilökohtaiset ja tiimin hyvinvointivalmennukset

Pohditaanko työhyvinvointiasi yhdessä?

Joskus elämässä, sekä työssä, että vapaalla vaan tapahtuu liikaa yhtä aikaa: tuntuu olevan kaaos päällä, kalenteri on tukossa, väsymys painaa tai ajatukset kiertävät helposti samaa kehää. Erityisesti johtajalla omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta voi huolehtia myös työyhteisön hyvinvoinnista.

Joskus asioiden selkiyttämistä voi auttaa se, että pääsee purkamaan mielen kuormaa ja saa objektiivista näkökulmaa omaan tilanteeseen. Tällöin myös voimavarat tilanteen muuttamiseen alkavat löytyä itsestä sisältäpäin.

Työhyvinvoinnin henkilökohtainen valmennus on luottamuksellista, sparraavaa keskustelua sinun hyvinvointisi teemoista ja kulmakivistä. Voimme keskustella mm. seuraavista teemoista:

Palvelu pähkinänkuoressa

Tavoite:
Työhyvinvointivalmennusten tavoitteena on tutkia luottamuksellisessa keskustelussa työntekijän, johtajan tai tiimin arjen hyvinvointia, sen kulmakiviä, voimavaroja ja kuormittavuustekijöitä ja luoda arkeen toimintatapoja ja rakenteita, jotka tukevat jaksamista, palautumista ja kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kehittää henkilökohtaisia keinoja oman jaksamisen, palautumisen ja hyvinvoinnin hallintaan.

Kesto:
Sovitaan erikseen

Sisältö ja toteutus:
Henkilökohtaiset, sparraavat keskustelut joko kasvotusten tai etäyhteyden välityksellä sekä niissä sovitut välitoimenpiteet. Ensimmäinen tapaaminen on kartoittava tapaaminen, jonka kesto on pidempi (1,5-2 h), jatkotapaamiset kolmen tai kuuden kerran sarjoissa. 

Valmentaja:
Työyhteisö- ja hyvinvointivalmentaja, FT Hanna Kumpulainen.

Hinta:
Kartoitustapaaminen 200 eur / kerta (alv. 0%)

Kolmen / kuuden kerran jaksot: 450 eur / 840 eur (alv 0%). Tiimien osalta kysy tarjousta.

"Hanna osaa luoda rauhallisen ja miellyttävän tunnelman, jossa on helppoa keskittyä ja opetella rauhoittumista. Työpajat tukivat omaa jaksamista ja edistivät koko työyhteisön hyvinvointia. Opittuja asioita oli helppoa jatkaa myös omassa arjessa."
Katja Lipponen
Asiakkuusjohtaja, Nordea

Valmennuksen teemat

Valmennettavan työelämän ja elämäntilanne, työn kuormittavuustekijät, henkilökohtaiset stressitekijät sekä voimavarat kartoitetaan ensimmäisessä tapaamisessa (tarvittaessa kartoitusta voidaan jatkaa useammassa tapaamisessa). Valmennuksen teemat sovitaan kartoitustapaamisen jälkeen ja niiden pohjalta rakentuu varsinaisten valmennustapaamisten sisältö. 

Hyvinvointia työstä
"Kurssi antoi kiireen keskelle toimivat keinot miten rauhoittaa mieli ja keho. Ja sen oivalluksen, että kannattaa pohtia millaisen energian itse vie mukanaan vaikka palaveriin, otin heti käyttöön. Toimii!"
Osallistuja kurssilla
Hyvää työtä koulutukset

Milloin valmennus sopii?

 • Tunnet työelämän jatkuvasti liian kiireiseksi ja täydeksi
 • Omat voimavarat tuntuvat olevan vähissä ja tunnet olevasi jo kyynistynyt työtä tai omaa osaamistasi kohtaan
 • Haluaisit oppia rakentamaan omasta arjestasi vakaampaa ja omaa hyvinvointiasi tukevaa
 • Haluaisit oppia olemaan kiireen tunnusta huolimatta enemmän läsnä sekä itsessäsi, että vuorovaikutustilanteissa
 • Haluaisit oppia johtamaan työhyvinvointia organisaatiossasi ja työyhteisössäsi aidosti vaikuttavasti. 
 • Ymmärrät, että itsensä ja muiden johtamisen perusedellytys on itsetuntemus ja sitä haluat kehittää itsessäsi.

Valmennus toimii oivasti myös työyhteisön työhyvinvointikartoitusten tueksi. 

Kenelle valmennus ei sovi?

 • Henkilöille, jotka eivät ole valmiita tekemään muutoksia omassa elämässään ja arjessaan.
 • Henkilöille, jotka odottavat pika-apua, oikoteitä tai täysin stressistä vapaata elämää. 
 • Akuutissa kriisitilanteessa oleville

Valmennus ei korvaa työterveyshuollon tai kuntouttavan psykoterapian palveluita, vaikka akuutin tilanteen purkauduttua voi niitä tukea.  

“Suosittelen lämpimästi Hannaa kouluttajaksi. Hanna ymmärtää paremmin kuin hyvin arjen ja työelämän haasteet, ja puhuttelee aidosti kohderyhmäänsä. Kokonaisuus oli tarkkaan harkittu ja tunnelma oli vastaanottavainen, rentouttava ja samaan aikaan voimaannuttava.”
Jarna Kaplas
Yrittäjä, Konttiravintola Morton

Mikä muuttuu valmennuksen seurauksena?

 • Opit tunnistamaan omaan päivittäiseen hyvinvointiisi vaikuttavat tekijät
 • Opit oman hyvinvointisi kannalta tärkeitä taitoja, jotka kantavat arkea eteenpäin ja joiden opettelua voit edelleen jatkaa itsenäisesti. 
 • Ymmärrät omat voimavara- ja kuormittavuustekijäsi sekä sinulle sopivat stressin hallinnan keinot. 
 • Opit tuunaamaan työtäsi vähemmän kuluttavaan suuntaan. 
 • Opit tunnistamaan ajoissa, kun omat voimavarat alkavat huveta. 
 • Opit keinoja työhyvinvoinnin johtamiseen ja uupuneen kohtaamiseen johtajan työssä.  
IMG_0725

Valmentaja:

Hanna Kumpulainen

Hanna Kumpulainen on erittäin pidetty, innovatiivisella tavalla tieteellistä tietoa, kokemuksellista johtamisosaamista ja kehomieliyhteyttä yhdistelevä työyhteisö- ja hyvinvointivalmentaja, jolla on monipuolinen työura paitsi yrittäjänä ja erilaisissa asiantuntija- ja johtotehtävissä, myös joogaopettajana sekä työhyvinvoinnin ja ihmisjohtamisosaamisen kehittäjänä ja kouluttajana. Hannan ajattelutavan ytimessä on aina ihminen osana yhteisöä ja sosiaalisia verkostoja. Hannan osaamisessa ja ajattelutavassa yhdistyy mielenkiintoisella tavalla kehon ja mielen yhteys- sekä yksilössä että organisaatiossa.

"Suosittelen ehdottomasti Hannan työpajoja ja luentoja kaikille, jotka kokevat, että nykyinen työelämä on stressaavaa ja kiivastahtista. Tietoisen läsnäolon harjoitusten sekä arjen hallintaan liittyvien sisältöjen avulla henkilöstömme sai työkaluja hektisen työelämän hanskaamiseen. Itse olen henkilökohtaisesti muistanut hengityksen tärkeyden ja keskittynyt siihen hektisinä hetkinä – silloin on aidosti läsnä."
Jouko Savolainen
Apteekkari, Itä-Suomen Yliopiston Apteekki