Hyvää työtä-Akatemia

Riitta

Riitta Patja (TTM) on Hyvää työtä-akatemian tärkein mentori ja hallituksen varajäsen. Riitta on toiminut yli 30 vuotta haastavissa johtajapositioissa pankkimaailmassa ja johtajana on varmasti kokenut kaiken mahdollisen. Riitta uskoo, että johtaminen ei ole asema, vaan taito ja sen tärkein oppi tulee itsetuntemuksen ja harjoittelun kautta.  

Riitta on parhaimmillaan mentoroidessaan, sparraillessaan ja coachatessaan yrittäjiä, johtajia ja asiantuntijoita. Hänen pitkä ura johtajana ja ennen kaikkea halu itse kehittyä sekä ihmisenä, että ihmisten johtajana on kerryttänyt Riitalle valtavan kokemuksen ja osaamisen, jota hän haluaa myös jakaa toisille. Riitta uskoo myös vahvasti siihen, että kun johtaja huolehtii itsestään, hyvinvointi valuu valuu myös johdettaviin. Ja kun työntekijät voivat hyvin, siitä hyötyvät asiakkaat ja siitä syntyy tulos. 

Riitan mielestä kaikista johtamiskoulutuksista ehdottomasti tärkeimpiä itsensä johtamisen kehittämiseksi ovat olleet koulutukset, joissa on opetettu läsnäoloa, hengittämistä, itsereflektiota ja kuuntelun taitoa. Riitan kokemus on että vasta, kun johtaja riittävän hyvin tuntee itsensä, voi ja osaa aidosti johtaa myös muita. Yksi tärkeimmistä johtamisen elementeistä on oma kypsyys tai elämänviisaus, joka lisääntyy itsetuntemuksen ja harjoittelun kautta. 

Ota yhteyttä Riittaan

  "Riitta on esimiehenä osallistava, ja coachingin avulla oivalluttaa johdettaviaan. Hän tukee kasvussa. Johtamistyyliltään Riitta on lempeän jämäkkä. Välillä ei edes tajunnut olevansa töissä, kun koko porukka oli niin innostunutta. Riitta onkin huippu kasaamaan osaavan tiimin ja leadaamaan heitä yhtenä joukkueena ❤"
  Saila Haatainen
  Aluejohtaja, Terveystalo

  Erityisosaamisalueet ja kiinnostuksen kohteet

  Mitä rakastan

  "Riitta on poikkeuksellinen ihminen, ystävä ja johtaja. Hän antaa paljon tilaa, eikä päsmäröi turhaan. Riitta on kuitenkin käytettävissä ja tukena. Riitalla on ainutlaatuinen kyky luoda luottamus ja suhde ihmisiin. Hän on aidosti kiinnostunut ja välittää ihmisistä. Myös muutenkin kuin vain työkontekstissa. Lisäksi Riitta innostuu, jos asioita voidaan tehdä erilailla ja ennen kaikkea uudella tavalla. Usein hän kannustaa todella luoviin ja innovatiivisiin suorituksiin, joista vähän klassisemmat johtajat olisivat olleet kauhusta kankeina. Virheitä ei myöskään pelätty, koska niistä voi vain oppia. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä tulee Riitan poikkeuksellinen tunneäly. Harvoin voi keskustella johtamisesta, välittämisestä, ihmisistä ja tunteista niin antoisasti ja kehittävästi kuin hänen kanssaan. Riitan kanssa saa myös itkeä ilman, että siinä on mitään kummallista😌"
  Joonas Hänninen
  VP Nordic Mortgage Coordinator