Hyvää työtä-Akatemia

Pysähdy-työpajat – Läsnäolon hetki arkeen

Pysähdy-työpajat - Läsnäolon hetki arkeen

Joudumme omaksumaan päivittäin valtavan määrän tietoa ja tekemään sen pohjalta päätöksiä usein hyvinkin nopeasti. Siirrymme palaverista toiseen ilman taukoa, pää täynnä edellisen palaverin asioita. Kiireessä helposti otamme asiat annettuina emmekä ehdi pohtia ja antaa niiden asettua, rikastua omissa ajatuksissamme ja kiinnittyä omaan elämäämme ja kokemuksiimme tai työyhteisömme, organisaatiomme tai liiketoimintamme tilanteeseen.  

Pysähdy-työpajat ovat Sinun tiimisi hetkiä pysähtyä, hengittää, olla läsnä ja kuulostella, miten menee, mitä minun keholleni kuuluu ja mitä mielessä on. 

Kuulostavatko nämä tutuilta omassa työyhteisössäsi:

Palvelu pähkinänkuoressa

Tavoite:

Pysähdy-työpajojen tavoitteena on luoda hetki, jossa päästään hetkeksi irti normaalityöpäivän paineista, odotuksista ja vaatimuksista ja voidaan keskittyä kuulostelemaan sitä, mitä minulle ihmisenä kuuluu sekä tarjota työkaluja siihen, miten arki paineiden keskellä voisi olla hieman lempeämpää ja itseämme säästävämpää ja miten voisimme hyödyntää kehotietoisuutta viisaassa päätöksenteossa myös osana liiketoiminnan kehittämistä.

Kesto:
2,5-7 h

Sisältö ja toteutus:
Läsnäolon taitoja, hengitysharjoituksia, kehollisia harjoitteita ja kehotietoisuusharjoituksia. Lopullinen sisältö riippuu tilaajan toiveista ja riippuu käytettävästä ajasta. Ei vaadi mitään ennakkotietoja ja taitoja joogasta tai muustakaan kehollisesta työskentelystä. valmentaja

Valmentaja:
Työyhteisövalmentaja, FT Hanna Kumpulainen.

Hinta:
Alkaen 500 eur (alv 0%)

"Hanna osaa luoda rauhallisen ja miellyttävän tunnelman, jossa on helppoa keskittyä ja opetella rauhoittumista. Työpajat tukivat omaa jaksamista ja edistivät koko työyhteisön hyvinvointia. Opittuja asioita oli helppoa jatkaa myös omassa arjessa."
Katja Lipponen
Asiakkuusjohtaja, Nordea

Työpajan teemat

Pohditaan elämäämme ja toimintaamme arjessa, tutustutaan periaatteisiin ja työkaluihin, joilla rauhoittumista ja palautumista stressistä voitaisiin tuoda nykypäivän hektiseen (työ)elämän rytmiin.

Opetellaan kehoa ja mieltä rauhoittavia hengitysharjoituksia, joilla rauhoitetaan kehoa ja mieltä sekä aktivoidaan rentoutumisesta ja palautumisesta vastaavaa parasympaattista hermostoa.

Rauhoitetaan kehoa, puretaan jännityksiä kehosta ja mielestä, laskeudutaan kuuntelemaan itseämme, annetaan keholle lupa levätä, otetaan aikaa syvärentoutua. 

Tunnustellaan kehon tilaa, tutkitaan omaa vireystilaa,  kuunnellaan, mitä keho minulle kertoo, tai kertoisi, jos  malttaisin kuunnella.

Pysahdy-tyopajat Tyohyvinvointi
“Hannan vetämä Pysähdy-työpaja Morton Konttiravintoloiden ravintolapäälliköille piti sisällään herätteleviä ajatuksia sekä harjoituksia stressin poistamiseksi ja oman hyvinvoinnin lisäämiseksi. Saimme kukin työpajasta vinkkejä osaksi arkea ja työtä. Omalla kohdallani suurin oivallus oli se, että oman tilan voi ottaa mistä vain ja pysähtyä voi missä vain. Suosittelen lämpimästi Hannaa kouluttajaksi. Hanna ymmärtää paremmin kuin hyvin arjen ja työelämän haasteet, ja puhuttelee aidosti kohderyhmäänsä. Kokonaisuus oli tarkkaan harkittu ja tunnelma oli vastaanottavainen, rentouttava ja samaan aikaan voimaannuttava.”
Jarna Kaplas
Yrittäjä, Konttiravintola Morton
Pysähdy-työpajat rentoutuminen Työhyvinvointi

Kenelle työpaja sopii?

  • Koko henkilöstölle esimerkiksi tyhypäivään.
  • Hallitukselle tai johtoryhmälle, osaksi strategiapäivää
  • Ystäväporukoille ja harrastusryhmille

Mikä muuttuu työpajan seurauksena?

  • Opit käyttämään tietoisen läsnäolon taitoja ja hengitysharjoituksia kehon ja mielen rauhoittamiseen.
  • Saat rentoutuneen kehon ja rauhoittuneen mielen.
"Työpaja antoi kiireen keskelle toimivat keinot miten rauhoittaa mieli ja keho. Ja sen oivalluksen, että kannattaa pohtia millaisen energian itse vie mukanaan vaikka palaveriin, otin heti käyttöön. Toimii!"
Osallistuja työpajassa

Valmentaja:

Hanna Kumpulainen

Hanna Kumpulainen on erittäin pidetty, innovatiivisella tavalla tieteellistä tietoa, kokemuksellista johtamisosaamista ja kehomieliyhteyttä yhdistelevä työyhteisövalmentaja, jolla on monipuolinen työura paitsi yrittäjänä ja erilaisissa asiantuntija- ja johtotehtävissä, myös joogaopettajana ja työhyvinvoinnin kehittäjänä. Hannan ajattelutavan ytimessä on aina ihminen osana yhteisöä ja sosiaalisia verkostoja. Hannan osaamisessa ja ajattelutavassa yhdistyy mielenkiintoisella tavalla kehon ja mielen yhteys- sekä yksilössä että organisaatiossa.

"Suosittelen ehdottomasti Hannan työpajoja ja luentoja kaikille, jotka kokevat, että nykyinen työelämä on stressaavaa ja kiivastahtista. Tietoisen läsnäolon harjoitusten sekä arjen hallintaan liittyvien sisältöjen avulla henkilöstömme sai työkaluja hektisen työelämän hanskaamiseen. Itse olen henkilökohtaisesti muistanut hengityksen tärkeyden ja keskittynyt siihen hektisinä hetkinä – silloin on aidosti läsnä."
Jouko Savolainen
Apteekkari, Itä-Suomen Yliopiston Apteekki